به گزارش ، تفاهم نامه سه جانبه همکاری آموزشی، پژوهشی و فناوری (طرح نخلستان) برای استفاده از توان و ظرفیت طرفین جهت دست یابی به فرصتهای جدید کسب و کار و کاهش آمار بیکاری و استفاده حداکثری از فرصتهای آموزشی، پژوهشی، شغلی و خلق ایدههای نو به امضا رسید.
سرپرست دانشگاه شهرکرد گفت: این تفاهم نامه با هدف صدور مجوز آموزشگاه آزاد به انضمام پیوست مهارتی و استانداردهای آموزشی برای مراکز فناوری و نوآوری متقاضی در چارچوب ضوابط فنی و حرفهای، ایجاد شبکههای همکاری و تعامل بین شرکتهای فناور، مربیان آموزش فنی و حرفهای و کارآموزان، حمایت از استعدادهای برتر و فعالیتهای فناورانه و کارآفرینانه در استان، استفاده از ظرفیتهای علمی و مهارتی فنی و حرفهای منظور رشد و توسعه واحدهای فناوری نوپا و اجرای آزمونهای مهارت و اعطای گواهینامه مهارمنعقد شد.
یاسر پیرعلی گفت: دانشگاه شهرکرد مسئولیتهای مشخص خود از جمله مباحث آموزشی، پژوهشی، فناورانه را به طور روزمره به پیش میبرد، اما در این شرایط استان و کشور، ضروری است کارهای شاخصی در خصوص مهارت افزایی که منجر به اشتغال شود انجام گیرد.
سرپرست دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه طرح نخلستان حتما برای فارغ التحصیلان مفید خواهد بود، افزود: اداره کل فنی و حرفهای استان امکانات بسیار خوبی دارد که میتواند برای کسب و افزایش مهارت در اختیار دانشجویان دانشگاه شهرکرد قرار گیرد تا دانشجو پس از پایان تحصیلاتش با مهارت لازم فارغ التحصیل شود.
یاسر پیرعلی گفت: دانشگاه شهرکرد از ارتباط دانشجو با محیط کار استقبال میکند و باید به سمت ایجاد مهارت اشتغال آفرین حرکت کنیم.
سرپرست دانشگاه شهرکرد گفت: طرح نخلستان ایده بسیار خوبی است که برای دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در نظر گرفته شده است و با همکاری، هم افزایی و همت بیش از پیش، این تفاهم نامه را عملیاتی کنیم و این موضوع را در استان به شکل ویژه پیگیری کنیم.
معاون پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری گفت: ظرفیتهای بسیار خوبی هم در پارک علم و فناوری، هم در دانشگاه و هم در سازمان فنی و حرفهای استان چه به لحاظ اعضای هیات علمی و چه به لحاظ تنوع رشتهای داریم، ولی مشکلات استان همچنان پابرجاست و ما حتی شاید حل مشکلات کوچک استان هم به استانهای همسایه واگذار میکنیم.
مشتاقی افزود: امیدواریم بتوانیم در کنار پارک علم و فناوری و سازمان آموزش فنی و حرفهای استان، مشکلات را شناسایی کنیم و سپس با توانمندیهایی که در سازمان فنی و حرفهای ایجاد میشود به رفع آنها بپردازیم.
وی گفت: در خصوص ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، ایجاد خودباوری برای حرکت به سمت کارآفرینی و اشتغال از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و به سمتی حرکت کنیم تا بیکاری در استان به حداقل برسد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نهادینه شدن فرهنگ مهارت آموزی نگرانی اغلب کشورهاست، گفت: مشکل مهارت آموزی حل نشده است و یکی از دلایل بیکاری همین نبود مهارت آموزی در جامعه است.
علیرضا کریمزاده افزود: رسالت مراکز آموزشی ما کمک به بهره گیری موثر از علم و مهارت است.
وی گفت: طرح نخلستان ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی است که میتوان مستقل از رشته تحصیلی و با توجه به رشتهها و مشاغل جدیدی که در جامعه وجود دارد آن را عملیاتی کرد و با کمک به افزایش مهارت افراد به کاهش نرخ بیکاری کمک کنیم.
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری هم در این نشست با ابراز امیدواری از اینکه در قالب این تفاهم نامه سه جانبه بتوان همکاری و هم افزایی خوبی داشت، افزود: یکی از مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم عدم تطبیق رشته و سرفصلهای دانشگاهی و آموزشی با نیاز کاری جامعه است.
اسماعیل پیرعلی افزود: بسیار مهم است که هر سه دستگاه احساس مسئولیت کنیم و ظرفیتهای موجود را به فرصت مبدل کرده و بتوانیم، به خصوص برای نسل جدید، از فضای موجود حداکثر بهره را ببریم.
وی گفت: ظرفیتهای خوبی در سازمان فنی و حرفهای و پارک علم و فناوری داریم که میتوانند متقابلا به هم کمک کنند و از ظرفیت یکدیگر در راستای افزایش مهارت و ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی استفاده کنند.
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ظرفیت استان فقط محدود به دانشگاه نمیشود گفت: هنر ما در ایجاد تعاملات برون سازمانی است و شاید آنچه بتواند به ما کمک کند همین تعاملات برون سازمانی و هم افزاییهایی است که متعاقب آن رخ خواهد داد.
برگزاری برنامههای مشترک از جمله سمینارها، همایشها و رویدادهای استارتاپی، مشارکت موثر در نیازسنجی آموزشی و پژوهشی در حوزه ایدههای نو و استارتاپی، مشارکت در معرفی و استفاده از از فناوریهای نوین آموزشی، بهره برداری و استفاده متقابل از منابع بانکهای اطلاعاتی و کتابخانهای وارتباط و شبکه سازی بین منتورها و مهارت آموختگان از مهمترین مفاد این تفاهم نامه و تعهدات طرفین است.
مدت این تفاهم نامه سه سال است که پس از بازنگری و اصلاح با توافق طرفین قابل تمدید است.